ایدههای ناهار جدید: الهام از نی نی سایت
پیدا کردن یک غذای ناهار جدید که هم سالم باشه و هم سریع آماده بشه، همیشه یه چالش بوده! برای همین یه سر به نی نی سایت زدم و کلی ایده گرفتم. این لیست خلاصه 25 تا از بهترین پیشنهادهاست:
- 🌐کوکو سبزی با نون سنگک
- 🌐کتلت گوشت با سیب زمینی سرخ کرده
- 🌐عدس پلو با کشمش و خرما
- 🌐ماکارونی با گوشت چرخ کرده
- 🌐استانبولی پلو
- 🌐املت گوجه فرنگی
- 🌐خوراک لوبیا چیتی
- 🌐سالاد الویه
- 🌐ساندویچ مرغ
- 🌐خورش قیمه
- 🌐خورش بادمجان
- 🌐میرزا قاسمی
- 🌐کشک بادمجان
- 🌐دلمه برگ مو
- 🌐آش رشته
- 🌐آش جو
- 🌐سوپ ورمیشل
- 🌐کوکو سیب زمینی
- 🌐فلافل
- 🌐سمبوسه
- 🌐پیراشکی گوشت
- 🌐پیتزای خونگی
- 🌐ناگت مرغ
- 🌐جوجه کباب تابه ای
- 🌐ساندویچ تن ماهی
خیلی از کاربرا از غذاهای ساده و سریع مثل املت و کوکو برای ناهار تعریف کرده بودن.
عده ای هم به دنبال غذاهای مقوی و پر انرژی مثل عدس پلو و آش بودن.
یه سری دیگه هم ساندویچ های مختلف رو پیشنهاد داده بودن که برای بیرون بردن خیلی خوبه.
ایده های جدید برای ناهار: برگرفته از تجربیات نی نی سایتی ها!
1. خوراک لوبیا چیتی با طعم متفاوت
خیلی از مامان ها در نی نی سایت گفتن با اضافه کردن کمی رب انار یا آلوچه به خوراک لوبیا چیتی، طعمش رو خیلی بهتر کردن. امتحانش ضرر نداره!یه سری هم گفتن آخر پخت، کمی پودر زیره اضافه کنین. عطرش عالی میشه!یه نکته دیگه هم این بود که حتما لوبیا رو از شب قبل خیس کنین تا نفخش گرفته بشه. بعضی ها هم پیاز داغ فراوون رو راز خوشمزگی خوراک لوبیاشون میدونستن. یه نفر هم پیشنهاد داد کمی پوره گوجه فرنگی تازه بهش اضافه کنین. برای غلیظ تر شدن، کمی آرد رو تفت بدین و بهش اضافه کنین. اگه بچه هاتون تند دوست دارن، یه کوچولو فلفل قرمز هم بریزین.
2. کوکو سبزی رولی با نون لواش
یه ایده خیلی جالب برای بچه هایی که کوکو سبزی دوست ندارن، اینه که کوکو سبزی رو نازک درست کنین و بعد داخل نون لواش بپیچین و رول کنین. بعضی ها پیشنهاد دادن داخل این رول ها کمی پنیر خامه ای هم بزنین. میتونین از سبزیجات معطر مثل ترخون و مرزه هم استفاده کنین. برای اینکه رول ها موقع برش خوردن از هم وا نرن، بذارین کمی خنک بشن بعد برش بزنین. برای بچه های کوچیک میتونین رول ها رو خیلی کوچیک و لقمه ای درست کنین. میتونین کنارش یه سس ماست و خیار هم بذارین. یه نفر هم گفته بود با نون تافتون خیلی خوشمزه میشه.
3. عدسی مجلسی
برای اینکه عدسی مجلسی تر بشه، میتونین آخر پخت یه قاشق غذاخوری آرد رو تو روغن تفت بدین و بهش اضافه کنین. یه سری هم گفتن با اضافه کردن سیب زمینی نگینی سرخ شده، عدسی خوشمزه تر میشه. اضافه کردن کمی سرکه یا آبلیمو در آخر پخت هم طعمشو عالی میکنه. میتونین از پیاز داغ فراوون و سیر داغ هم برای تزیینش استفاده کنین. برای لعاب دار شدن عدسی، میتونین کمی جو پرک بهش اضافه کنین. بعضی ها هم میگن اضافه کردن کمی عصاره گوشت یا مرغ طعمش رو بهتر میکنه. یادتون نره عدس رو از شب قبل خیس کنین.
4. کتلت مرغ و سیب زمینی
25 ایده غذای جدید برای ناهار (برگرفته از نی نی سایت)
یه راه برای اینکه کتلت مرغ و سیب زمینی وا نره اینه که سیب زمینی رو آب پز کنین و بعد رنده کنین. بعضی ها میگن با اضافه کردن کمی پودر سوخاری، کتلت تردتر میشه. میتونین از سبزیجات معطر مثل جعفری و گشنیز هم استفاده کنین. برای اینکه کتلت ها یکدست بشن، مواد رو خوب با هم ورز بدین. میتونین کتلت ها رو توی روغن داغ سرخ کنین تا خوب بپزه. یه نفر هم پیشنهاد داد کمی پیاز رنده شده و آب گرفته بهش اضافه کنین. اگه میخواین کتلت ها چرب نشن، روی دستمال کاغذی بذارین تا روغن اضافیش گرفته بشه.
1. عدس پلو با کشمش و خرما
عدس پلو رو یه کم متفاوت درست کنین! بهش کشمش و خرما اضافه کنین، هم مقویه هم خوشمزه. بچه ها هم معمولا دوست دارن. من همیشه عدس رو جدا میپزم و بعد به برنج اضافه میکنم که له نشه. کمی دارچین هم طعمش رو عالی میکنه. میتونین با گوشت چرخ کرده قلقلی هم سرو کنین. کشمش پلویی تیره استفاده کنید. به جای گوشت، میتونین از مرغ ریش ریش هم استفاده کنید. حتما موقع پخت عدس کمی نمک بزنید.
2. کوکو سبزی رولی
کوکو سبزی رو نازک بپزین، بعد رول کنین و برش بدین. یه ناهار شیک و مجلسی!وسط رول میتونین پنیر خامه ای بزنید. من همیشه از آرد کمتر استفاده میکنم که کوکو نرم بشه. برای مهمونی ها خیلی گزینه خوبیه. میتونین تو روغن کم هم سرخ کنین. به سبزی کوکو یه کم جعفری بیشتر بزنید. موقع رول کردن، سفت رول کنید که باز نشه.
3. ماکارونی با سویا و قارچ
ماکارونی رو با سویا و قارچ درست کنین. خیلی سریع و آسونه. سویا رو حتما قبلش خیس کنین و آبش رو بگیرین. قارچ رو تفت بدین که آبش کشیده بشه. میتونین از فلفل دلمه ای هم استفاده کنین. به سس ماکارونی کمی آویشن بزنید. پنیر پیتزا هم روش بریزین خوشمزه تر میشه. میتونین از انواع ماکارونی فرمی هم استفاده کنین.
4. کتلت سیب زمینی و هویج
سیب زمینی و هویج رو بپزین و رنده کنین، بعد کتلت درست کنین. یه ناهار مقوی!میتونین کمی پیاز هم رنده کنین. بهش زردچوبه و فلفل سیاه بزنید. من همیشه یه کم آرد نخودچی هم اضافه میکنم. میتونین تو فر هم بپزین. با سس گوجه فرنگی سرو کنید. موقع سرخ کردن، حرارت رو کم کنید که نسوزه.
5. املت قارچ و اسفناج
املت رو با قارچ و اسفناج درست کنین. یه ناهار سالم و خوشمزه!قارچ و اسفناج رو تفت بدین. به تخم مرغ ها کمی شیر اضافه کنین. میتونین پنیر پیتزا هم بهش اضافه کنین. با نون تست سرو کنید. کمی پودر سیر هم خوش طعمش میکنه. حرارت رو کم کنید تا املت خوب بپزه.
6. خوراک لوبیا چیتی
خوراک لوبیا یه ناهار سنتی و مقویه!لوبیا رو از شب قبل خیس کنین. با پیاز داغ و رب گوجه فرنگی درست کنین. میتونین یه کم سیب زمینی هم بهش اضافه کنین. با نون سنگک سرو کنید. کمی آبلیمو هم بهش بزنید. حتما لوبیا رو خوب بپزید.
7. آش رشته
آش رشته یه ناهار کامل و سیر کننده!از شب قبل حبوبات رو خیس کنین. با سبزی آش و رشته آش درست کنین. پیاز داغ و نعناع داغ فراموش نشه!با کشک سرو کنید. میتونین سیر داغ هم بهش اضافه کنین. آش رو خوب هم بزنید که ته نگیره.
8. ساندویچ مرغ سرد
مرغ پخته شده رو ریش ریش کنین و با سس مایونز و سبزیجات ساندویچ کنین. میتونین از کرفس و پیازچه هم استفاده کنین. با نون باگت یا نون تست درست کنین. کمی آبلیمو هم بهش بزنید. یه ناهار سریع و خوشمزه برای محل کار. به سس مایونز کمی فلفل سیاه بزنید. نون رو تست کنید تا ساندویچ خوشمزه تر بشه.
9. سالاد الویه
سالاد الویه یه ناهار کلاسیک و پرطرفدار!سیب زمینی و تخم مرغ رو بپزین و رنده کنین. خیارشور و مرغ پخته شده رو هم اضافه کنین. با سس مایونز و آبلیمو مخلوط کنین. میتونین نخود فرنگی هم بهش اضافه کنین. کمی شوید هم طعمش رو عالی میکنه. سالاد رو چند ساعت قبل درست کنید تا جا بیفته.
10. دلمه برگ مو
دلمه برگ مو یه ناهار مجلسی و خوشمزه!برگ مو رو تو آب جوش بذارین تا نرم بشه. با گوشت چرخ کرده، برنج و سبزیجات پر کنین. با سس آب و رب گوجه فرنگی بپزین. میتونین به سس کمی شکر هم اضافه کنین. دلمه ها رو محکم بپیچید که باز نشه. ته قابلمه رو چند تا برگ مو بذارید که دلمه ها نسوزن.
11. کباب تابه ای
کباب تابه ای یه ناهار سریع و خوشمزه برای روزهای شلوغ!گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده و ادویه ها مخلوط کنین. تو تابه پهن کنین و سرخ کنین. با گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای سرو کنین. میتونین سیب زمینی سرخ کرده هم کنارش بذارین. به گوشت کمی آرد سوخاری بزنید. حرارت رو کم کنید تا کباب خوب بپزه.
12. میرزا قاسمی
میرزا قاسمی یه ناهار شمالی اصیل و خوشمزه!بادمجون ها رو کبابی کنین و پوستشون رو بگیرین. گوجه فرنگی ها رو رنده کنین. سیر و پیاز رو تفت بدین و بعد بادمجون و گوجه رو اضافه کنین. تخم مرغ ها رو بشکنین و هم بزنین. با نون بربری سرو کنید. حتما از بادمجون های دلمه ای استفاده کنید.
13. استانبولی پلو
استانبولی پلو یه ناهار سریع و راحت!سیب زمینی و پیاز رو نگینی خرد کنین و تفت بدین. رب گوجه فرنگی رو اضافه کنین. برنج رو اضافه کنین و آب بریزین و بذارین دم بکشه. میتونین گوشت چرخ کرده هم بهش اضافه کنین. کمی زیره هم طعمش رو بهتر میکنه. میتونین از گوجه فرنگی تازه هم استفاده کنین.
14. کوفته تبریزی
کوفته تبریزی یه ناهار مجلسی و پر زحمت ولی خیلی خوشمزه!از قبل لپه ها رو خیس کنین. گوشت چرخ کرده، برنج، سبزیجات و ادویه ها رو مخلوط کنین. داخل کوفته ها آلو، گردو و پیاز داغ بذارین. تو سس گوجه فرنگی بپزین. کوفتها رو با احتیاط جابجا کنین تا وا نرن. میتونین از تخم مرغ آبپز هم داخل کوفته ها استفاده کنید.
15. کله جوش
کله جوش یه ناهار سنتی و ساده!پیاز داغ درست کنین. کشک رو با آب رقیق کنین. نعناع داغ و گردو خرد شده رو اضافه کنین. با نون خشک تریت کنین. میتونین از سبزیجات خشک معطر هم استفاده کنین. حرارت رو کم کنید تا کشک نبره.
16. ته چین مرغ
ته چین مرغ یه ناهار مجلسی و خوشمزه!مرغ رو بپزین و ریش ریش کنین. زرده تخم مرغ، ماست و زعفران رو مخلوط کنین. برنج رو آبکش کنین و با مخلوط زرده و ماست مخلوط کنین. مرغ رو لای برنج بذارین و تو فر بپزین. میتونین از زرشک هم استفاده کنین. ته چین رو خوب فشار بدین تا منسجم بشه.
17. آش جو
آش جو یه ناهار مقوی و سالم!جو رو از شب قبل خیس کنین. با حبوبات و سبزیجات آش درست کنین. پیاز داغ و نعناع داغ فراموش نشه!میتونین با کشک یا ماست سرو کنین. آش جو رو خوب بپزین تا جا بیفته. میتونین از قلم گاو هم برای مقوی تر شدن آش استفاده کنین.
18. سوپ جو
سوپ جو یه ناهار سبک و مقوی برای روزهای بیماری!جو پرک رو با آب مرغ یا آب گوشت بپزین. هویج، پیاز و سیب زمینی رو نگینی خرد کنین و اضافه کنین. مرغ ریش ریش شده رو هم اضافه کنین. با آبلیمو سرو کنین. کمی جعفری خرد شده هم روش بپاشین. سوپ جو رو خوب هم بزنید که ته نگیره.
19. کشک بادمجان
کشک بادمجان یه ناهار سنتی و خوشمزه!بادمجون ها رو سرخ کنین و له کنین. پیاز داغ و سیر داغ درست کنین. کشک رو با آب رقیق کنین و به بادمجون ها اضافه کنین. با گردو و نعناع داغ تزیین کنین. با نون بربری سرو کنید. میتونین از بادمجون کبابی هم استفاده کنین.
20. کوکو سیب زمینی
کوکو سیب زمینی یه ناهار سریع و راحت!سیب زمینی ها رو بپزین و رنده کنین. پیاز رنده شده، تخم مرغ و ادویه ها رو اضافه کنین. تو تابه سرخ کنین. با سس گوجه فرنگی سرو کنین. میتونین از سبزیجات معطر هم استفاده کنین. برای جلوگیری از وا رفتن کوکو، کمی آرد اضافه کنید.
21. عدسی
عدسی یه ناهار مقوی و پر از آهن!عدس رو از شب قبل خیس کنین. با پیاز داغ و سیب زمینی بپزین. بهش نمک و فلفل بزنید. با نون سنگک سرو کنین. کمی آبلیمو هم بهش بزنید. عدس رو خوب بپزید تا له بشه.
22. پیتزا خانگی
پیتزا خانگی یه ناهار خوشمزه و متنوع!خمیر پیتزا رو آماده کنین یا خودتون درست کنین. سس گوجه فرنگی، پنیر پیتزا و مواد دلخواه رو روش بریزین. تو فر بپزین. میتونین از قارچ، فلفل دلمه ای، گوشت چرخ کرده و سوسیس استفاده کنین. خمیر پیتزا رو نازک پهن کنین. درجه حرارت فر رو تنظیم کنید تا پیتزا نسوزه.
23. مرغ ترش
مرغ ترش یه ناهار گیلانی خوشمزه!مرغ رو با گردو، رب انار، سبزیجات معطر و پیاز بپزین. بذارین خوب جا بیفته. با برنج سرو کنین. میتونین از آلو هم استفاده کنین. رب انار ترش استفاده کنید. حتما سبزیجات معطر شمالی استفاده کنید تا مرغ ترش اصیل بشه.
24. قیمه نثار
قیمه نثار یه ناهار قزوینی مجلسی و خوشمزه!گوشت قیمه رو با پیاز داغ و ادویه ها تفت بدین. زرشک، خلال بادام و خلال پسته رو تفت بدین. برنج رو به صورت جداگانه بپزین و با مواد قیمه و زرشک و خلال ها تزیین کنین. با زعفران برنج رو خوش عطر کنید. از گوشت گوسفندی برای قیمه استفاده کنید. حتما از خلال بادام و پسته تازه استفاده کنید.
25. آبگوشت
آبگوشت یه ناهار سنتی و مقوی!گوشت گوسفندی، نخود، لوبیا، سیب زمینی و پیاز رو با هم بپزین. رب گوجه فرنگی و ادویه ها رو اضافه کنین. با نون سنگک و سبزی خوردن سرو کنین. میتونین ترشی هم کنارش بذارین. گوشت رو با استخوان استفاده کنید تا آبگوشت خوشمزه تر بشه. آبگوشت رو خوب بپزید تا جا بیفته.
روش های جدید پخت عدس پلو با ترکیب کشمش و خرما واقعا ایده جالبی است. طی آزمایش های متوجه شدم اضافه کردن کمی گلاب به آب پخت برنج عطر بی نظیری به این غذا میدهد.
در روش تهیه کوکو سبزی رولی، اگر هنگام پیچیدن از کاغذ روغنی استفاده شود فرم گرفتن آن ساده تر میشود. این تکنیک را در یکی از رستوران های سنتی تهران مشاهده کردم که نتیجه مطلوبی داشت.
خوراک لوبیا چیتی با رب انار ترکیب جسورانه اما موفقی است. مقدار بسیار کم دارچین در نمونه ای که در شیراز صرف کردم طعم این غذا را متحول کرده بود بدون آنکه مزاحم طعم اصلی شود.
مطالب این سایت نشان دهنده مطالعه عمیق در حوزه آشپزی است. بررسی سایر نوشته های آن هم ثابت کرد محتوای باکیفیت و کاربردی تولید می کند که برای خوانندگان ارزش واقعی ایجاد می نماید.
من همیشه موقع درست کردن املت قارچ اسفناج یه اشتباه میکردم که قارچ ها رو زود مینداختم توی تخم مرغ و آب مینداخت. حالا اول قارچ رو توی کمی روغن تفت میدم تا آبش کامل کشیده بشه بعد میریزم تو تخم مرغ. فرقش رو میشه توی طعم حس کرد 😊
دلمه برگ مو رو یه بار پیچیدم درست ولی خیلی شل بسته بودم. تو آب پخت همه وا رفت. یاد گرفتم باید محکم بپیچونمش طوری که فقط تهش باز باشه. بعضی وقتا هم از نخ دندان استفاده میکنم که موقع پخت نگهش داره 🤭
عدس پلو با کشمش و خرما رو اگه کشمش رو از اول بندازی تو روغن احتمال میسوزه. من آخر کار وقتی برنج رو دم میکشم روش میریزم با حرارت خاموش تا با بخار نرم بشه.
کشک بادمجان هم یه بار درست کردم که کشکش زیاد آبکی بود. بهتره کشک رو غلیظ کنی بعد بزنی تو بادمجون. این طوری قوام بهتری میگیره 👌
سوپ جو رو یه بار درست کردم جوپرک استفاده کردم ولی خیلی زود له شد. بهتره از جو پوست کنده استفاده کنی که بافتش حفظ بشه. یادمه اون موقع مجبور شدم همه رو دور بریزم 😅